Landelijk Treffen Almere 14 april 2019

14 april jl. kwamen maar liefst 8 RC klassen aan de start voor het Landelijk Treffen RC Zeilen te Almere met in totaal ruim 40 deelnemers die 70 boten op het water brachten.

Met een koude start werd het een mooie dag met een matige wind uit het oosten en werden 5 races gezeild en een medalrace tussen de winnaars. De winnaars zeilde met een DF95 die ter beschikking werd gesteld door de diverse eigenaren.

Naast de vele bezoekers en geïnteresseerde was ook een bestuurslid van het Watersportverbond aanwezig om de eerste start mee te maken en van gedachte te wisselen over de ontwikkelingen van het RC zeilen Nederland. In het noorden van ons land zijn al verenigingen die ruim 60 boten, DF65, in hun bezit hebben en er regelmatig evenementen organiseren. RZN juicht dat zeer toe.

Tijdens de lunch hadden de zeilers de mogelijkheid om aan een workshop regelkennis deel te nemen welke goed bezocht werd. De meeste regels die besproken werden waren uit deel 2 van het boekje, met name RvW 10-11-12-13 en een enkele keer regel 18, ruimte bij het ronden van een boei.

Verder mochten we ons verheugen op de officiële aankondiging dat de RG65 vereniging zich heeft aangesloten bij RZN. Hiermee heeft RZN naast de DIOMCA en KOM nu ook de RG65 klasse erkend in Nederland.

Er waren veel loftuitingen aan de organisatie en ook een bedankje ging uit naar het restaurant De Kapitein die ons goed heeft verzorgt met een ‘natje en een droogje’.

De planning is om in 2020 wederom dit Landelijk treffen te organiseren in april rondom Pasen. Rotterdam heeft zich al aangemeld als mogelijke locatie.

Als laatste wil ik iedereen bedanken voor hun deelname en inzet om deze dag tot een succes te maken.

DF95 / ONE DESIGN RADIO SAILING ON THE WORLD STAGE

TIME TO JOIN THE RACE

The DragonFlite 95 is one of the fastest growing, most popular  one-design radio sailing classes worldwide. The ready to race DF95 kit by Joysway Hobby is widely available from world wide distributors & dealers. The DF95 kit is affordable, and  easy to assemble so anyone can easily join the class and get sailing within hours.
This inaugural DF95 Global Invitational Regatta will be the chance for skippers worldwide to determine who will be the best DF95 skipper on the planet!
80 skippers from at least 15 countries  will race for 5 days at one of the premiere radio sailing venues in the USA, Bass Pro Shops in Garland, Texas from November 3rd - November 9th.
The event will be live-streamed, with results and live races available to view by sailors, and  radio sailing enthusiasts via the internet worldwide. This feed will include LIVE updated scoring, exciting race video, along with commentary and expert analysis.

SKIPPER ENTRY LIST

DF95 GLOBAL CHAMPIONSHIP FINAL DAY